Când începe școala în 2015 după vacanța de iarnă?

După două săptămâni de relaxare, plimbări și bineînțeles petreceri, se apropie momentul întoarcerii elevilor la școală. Cele două semestre cu 36 de săptămâni de cursuri însumează 177 de zile lucrătoare, și spre deosebire de anul trecut aproape toți elevii vor avea o zi de școală în plus. Excepție fac clasele terminale de liceu și clasele a VIII-a, primii terminând anul școlar în data de 29 mai 2015, iar ultimii vor spune adio școlii generale în data de 12 iunie 2015.

Așadar, luni 5 ianuarie 2015, pe o vreme de iarnă adevărată, școlile își vor deschide porțile pentru a continua primul semestru din acest an. Pentru cei ce iubesc mai mult vacanța, veștile sunt bune, pentru că după doar trei săptămâni de școală sosește vacanța intersemestrială. Deci începând cu 31 ianuarie 2015 elevii vor avea parte de altă odihnă care va dura până duminica, 8 februarie 2015.

Mulți dintre copiii noștri nu au avut chiar o vacanță, deoarece examenul de treaptă și bacalaureatul îi așteaptă pe mulți dintre ei. Tocmai din acest motiv au existat destui care au folosit zilele libere pentru a consolida sau pentru a învăța ceea ce nu stăpâneau prea bine. De asemenea, elevii din ciclul primar au avut teme de vacanță, pentru a nu uita ceea ce au învățat până acum.

Indiferent din ce ciclu de învățământ fac parte, sau de felul cum și-au petrecut vacanța de iarnă [la munte, la bunici sau învățând], toți copiii care merg la școală, cămin sau grădiniță au încheiat vacanța de iarnă, și cu chef de învățat sau fără se vor întoarce în băncile lor. În mod sigur vor avea ce povesti colegilor, cei mici despre cadourile primite de la Moș Crăciun, iar cei mai mari despre petrecerile la care au participat.

1 Comentariu la acest articol

  1. Informatii folositoare si pentru elevi si pentru parinti.Eu de exemplu nici nu am stiut ca mai este o vacanta din 31 Ianuarie…:)))

    Răspunde

Lasa un comentariu