Cutremur de 4,4 grade pe scara Richter in Vrancea

cutremur_vrancea_05_9be9fdec19

Fenomenele naturii se dezlănțuie din nou și mai agresiv ca niciodată după mulți ani de când incidente de acest fel nu au mai avut loc.

Este vorba despre un cutremur cu o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter, care a avut loc duminică seara, la ora locală 23h04min05sec (21h04min05sec UTC), în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 38 de kilometri, potrivit celor comunicate de către Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Însă, acest cutremur nu este singurul care s-a produs în zona Vrancea. Recent, pe data de 22 noiembrie a acestui an, în aceiași localitate, s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 5,7 grade, fiind cel mai periculos curemur din punctul de vedere ak magnitudinii înregistrate în România în ultimii 10 ani.

Seismul s-a simţit până în Bucureşti. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Un alt caz semnalizat tot în zona seismică Vrancea, la data de 6 octombrie 2013, prezintă un alt cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, care s-a dovedit a fi cel mai puternic din ultimii patru ani.

Lasa un comentariu