Ţinute de toamnă elegante pentru ocazii

Dacă participi în sezonul de toamnă la diferite ocazii, ai nevoie de ţinute elegante potrivite atât evenimentelor, cât şi sezonului. Inspiră-te din ideile prezentate în acest articol pentru a ieşi în evidenţă şi pentru a găsi o ţinută corespunzătoare unui eveniment Black Tie.

Teoretic, toamna este un anotimp foarte frumos. Peisajele îşi schimbă culorile, copiii încep şcoala, ne apucă nostalgia… cu toate acestea, am o problemă cu care mă confrunt în fiecare toamnă: alegerea îmbrăcămintei. Vedeţi, toamna nu poţi purta aceleaşi ţinute ca în timpul verii, nu poţi purta o cămaşă cu mâneci scurte sau o rochiţă scurtă. În acelaşi timp, nu poţi alege nici o ţinută elegantă de iarnă. Am încercat săptămâna trecută să găsesc un magazin online, însă majoritatea nu au un stoc de haine din care să reuşeşti să compui o ţinută.

După câteva zile de căutări am găsit răspunsul: ANSWEAR. Nu, nu mă refer la answear ca termen în romgleză, ci la magazinul online Answear.

De ce am ales Answear? în primul rând, deoarece găseşti uşor ceea ce ai nevoie, iar dacă nu ai inspiraţie pe moment, Answear te ajută cu ţinute complete, gata compuse pentru tine. Exemple puteţi vedea pe Pinterest, în exemplele de mai jos, sau dacă vă abonaţi la pagina Answear pe Pinterest.

 

 

Dress code, dress code, dress code: sunt câteva reguli foarte importante, care trebuie respectate şi care cer o vestimentaţie corectă. Codul vestimentar necesită atenţie deosebită din partea fiecăruia dintre noi.

Mai exact, codul vestimentar constă în îmbrăcămintea tipică pentru anumite evenimente. Trebuie să încerci să respecţi dress code-ul menţionat pe invitaţie acolo unde există şi ţinută aşteptată la un eveniment, pentru a nu fi judecat pentru lipsa de inspiraţie, interes şi bun gust. Dress code-ul Black Tie impune un look destul de riguros, şi este codul vestimentar pentru evenimente de tip high class, formale sau de seară: baluri, dineuri caritabile, premiere de film sau pentru a merge la piese de teatru etc. Bărbaţii trebuie să poarte obligatoriu costum, de preferat de tip smoking, de culoare neagră sau albastru închis, o cămaşă albă şi cravată sau papion negru. Personal prefer cravata, dar moda asta… majoritatea aleg papionul.

Vă recomand să vizitaţi în magazinul Answear categoriile: cămăşi elegante cu mânecă lungă şi sacouri.

Rochiile lungi de seară, cât mai simple ca linie, pot avea accesorii minime sau bijuterii: doar cercei lungi şi un clutch fin este de ajuns. Rochia nu trebuie să fie neapărat de culoare neagră, însă nu se recomandă nici nuanţele de culoare prea stridente, deci nu folosi o rochie de club. În privinţa încălţămintei, pantofii eleganţi potriviţi pentru o asemenea ţinută sau dress code sunt pantofii simpli, fie clasicii pantofi stiletto negri, fie o pereche în contrast cu centura din jurul taliei, ori o pereche de pantofi cu toc subţire. Evită să porţi la o ţinută specifică dress code-ului Black Tie genţi mari, platforme, ţinute prea mulate sau sandale(vremea nu e tocmai potrivită).

Îţi recomand să vizitezi în magazinul Answear categoriile: rochii elegante şi pantofi cu toc.

Dacă eşti invitat(ă) la un cocktail, atunci trebuie să alegi o rochie până la genunchi. Evită să porţi rochiile mini. Nu îmbrăca rochii în culori aprinse şi cu decolteuri foarte adânci, nu face exces de accesorii, ce este prea mult, strică. O astfel de ţinută va fi perfectă pentru evenimentele cocktail, care sunt de regulă petreceri de zi.

Eşti o persoană nonconformistă şi nu vrei să respecţi dress code-ul? Ai grijă să nu păţeşti ceva de genul:

 

  1. By SuperBlog | Proba 1. Black Tie on octombrie 18, 2016 at 12:02 am

    […] Ţinute de toamnă elegante pentru ocazii […]

Lasa un comentariu