Cum deschizi cont in UK fara dovada de adresa

Vrei sa iti deschizi un cont bancar in Anglia? Daca abia ai ajuns in UK, atunci stii ca este foarte greu fara anumite documente. Exista totusi o solutie sa deschizi un cont la banca fara acte precum dovada de adresa sau insurance number. Descopera cum sa deschizi un cont chiar in prima zi in care ai ajuns in Anglia.

In mod normal, bancile vor cere anumite documente pentru a deschide un cont, precum ID (carte identitate, pasaport, permis de conducere) si dovada de adresa (proof of address) sau NINO (insurance number/numar de asigurat). Insurance number dureaza mult timp sa il obtii, iar dovada de adresa probabil imposibil de obtinut in prima luna.

Solutia este MONESE!

Pentru a deschide un cont Monese nu ai nevoie de toate aceste acte, ci doar de un smartphone Android sau iOS, un numar de telefon (o cartela) si un act de identitate. Eu mi-am deschis contul la doar o saptamana dupa de am ajuns in Anglia, si am folosit cartea de identitate din Romania.

Pasi deschidere cont online Monese:

 • descarci  si instalezi aplicatia Monese de pe Google Play
 • deschizi aplicatia si completezi datele tale, iar la ultima casuta folosesti codul E63PA2FU pentru a primi un bonus de 5 lire sterline.
 • urmatorul pas este sa faci o poza buletinului cu aplicatia, si sa iti faci o poza pentru verificarea identitatii. Nu iti fa griji, e sigur si nu iti fura nimeni datele. Monese are deja zeci de mii de clienti. Daca ai facut pozele bine, atunci e totul ok, daca nu vei primi un cod si va trebui sa ii suni pentru a termina aplicatia. Eu am sunat, mi-au activat aplicatia rapid dupa ce am raspuns la 3-4 intrebari.
 • dupa ce a fost activata aplicatia, va trebui sa iti activezi full account: eu am vorbit cu cineva de la suport direct din aplicatie, cu un apel video pe Skype.
 • urmatorul pas este sa ceri cardul din aplicatie, completezi adresa corecta, si dupa circa o saptamana iti ajunge cardul acasa, ramane doar sa il activezi.

Ce este mai exact Monese si cat costa? acest serviciu nu este o banca propriu-zisa, sau traditionala, ci un fel de banca online. Asta inseamna ca nu poti face imprumuturi, fiind probabil singurul dezavantaj.

In rest, la Monese ai un numar de cont, si un card, iar asta e grozav pentru persoanele care doresc sa fie platiti de angajatori, sa faca cumparaturi sau transferuri de bani online.monese-aplicatie

Prima luna serviciul este gratuit, iar incepand cu a doua luna costa 4,95 lire sterline. Servicii incluse:

 • 10 retrageri lunare gratuite de la bancomate
 • card de debit Visa contactless
 • aplicatie pentru telefon pentru utilizarea serviciilor
 • poti trimite bani acasa mult mai ieftin fata de alte servicii
 • depozite si transferuri gratuite

Ce platesti in plus? Daca efectuezi mai mult de 10 retrageri intr-o luna, vei plati 0,50 lire in plus pentru fiecare retragere. Daca alimentezi contul intr-un PayPoint, platesti 2,5%  si poti alimenta maxim 500 de lire intr-o zi. In schimb, transferurile/alimentarea de pe alte conturi e gratuita, deci nu platiti cand primiti salariul sau bani de la amici/rude. Daca retrageti bani de la un bancomat cu lire nu platiti, in schimb daca retrageti bani de la bancomat din Romania platiti 0,5% pentru rata de conversie.

Nu stiu daca este cel mai bun cont, insa pentru persoanele care abia au ajuns in Anglia sau care au fost refuzati de alte banci este solutia perfecta, cel putin pentru primele luni. Dupa ce va faceti actele in Anglia si aveti proof of address, atunci va puteti gandi daca este mai bine sa deschideti un cont la alta banca.

Intrebari? folositi sectiunea de comentarii mai jos sau sunati la Monese pe +44 01706 304001.

 

1 Comentariu la acest articol

 1. Multumesc de informatie. Utila. 😉

  Răspunde

Lasa un comentariu