Cum faci ca bateria sa dureze mai mult pe Android

Cum faci ca bateria sa dureze mai mult pe Android? Vrei sa reduci consumul de baterie si sa prelungesti viata bateriei telefonului cu Android? Pentru a reduce consumul de energie al bateriei si pentru a creste autonomia bateriei exista diverse metode, sau setari ale telefonului, cat si aplicatii Android care salveaza energia. Pentru a prelungi durata de viata a bateriei smartphone-ului ai in vedere urmatoarele sfaturi:

Cel mai simplu este sa folosesti o aplicatie care iti schimba setarile astfel incat sa ai un nivel optim de baterie. De exemplu, eu unul folosesc JuiceDefender – Batery Saver. Poti alege profiluri, poti alege ce setari iti poate schimba in mod automat. De obicei iti micsoreaza luminozitatea display-ului, iti inchide conexiune Wi-Fi/3G, Bluetooth, si puteti monitoriza nivelul ramas de energie.

Nivelul de baterie ramas este foarte important, acesta nu trebuie sa scada sub 20%. De ce? Pentru ca daca bateria unui smartphone se descarca complet, exista riscul ca la reincarcare sa nu se mai incarce 100%. Riscul este mai mare in cazul acumulatorilor Li-Po, insa posibil si la Li-Ion. Temperaturile mediului inconjurator joaca de asemenea un rol important.

Pentru a reduce manual consumul de baterie urmeaza acesti pasi:

 1. Trebuie redusa luminozitatea ecranului.
 2. Inchide Bluetooth-ul, Wi-Fi-ul, 3G-ul si GPS-ul.
 3. Foloseste un screen-timeout cat mai scurt.
 4. Inchide aplicatiile nefolosite. Poti folosi Advanced Task Killer.
 5. Scoate vibratiile si lasa doar soneria.
 6. Scoate notificarile de la aplicatii. Acestea consuma multa baterie.
 7. Nu folosi custom ROM, sau Android modificat.
 8. Activeaza widgetul Power-Saver> tine apasat in ecranul Home>alege Widget>PowerSaver, care este practic o bara cu cateva setari.
 9. Verifica inainte de a instala aplicatii si jocuri ce comentarii lasa ceilalti, daca consumul energetic e prea mare.
 10. Ai putea citi manualul cu instructiuni sa vezi sfaturile producatorului, stiu ca nu ai facut-o inca si probabil nu o vei face, dar merita incercat.

Acestea sunt cam toate metodele de a economisi bateria unui smartphone. Sfaturile se pot aplica insa si in cazul celorlalte gadgeturi. Pentru mai multe tutoriale, sfaturi si metode puteti lasa un comentariu. Daca v-a fost util nu uitati sa ne dati un LIKE! Mult succes!

 1. […] Cum faci ca bateria sa dureze mai mult pe Android? Vrei sa reduci consumul de baterie si sa prelungesti viata bateriei telefonului cu Android? Pentru a reduce consumul de energie al bateriei si pentru a creste autonomia bateriei exista diverse metode, sau setari ale telefonului, cat si aplicatii Android care salveaza energia. Pentru a prelungi durata de viata a bateriei smartphone-ului ai in vedere urmatoarele sfaturi: […]

Lasa un comentariu