Cum să-ți decorezi casa de CRĂCIUN idei

Descopera idei pentru decorarea casei in spiritul Craciunului! Iti recomandam decoratiuni interioare de Craciun pentru casa, oferte la brazi de vanzare online si ornamente pentru pomul de Craciun, precum si decoratiuni luminoase pentru Craciun sau pentru a decora casa de Revelion.

Va sfatuiesc sa cititi si celelalte articole despre Craciun:

După ce ai terminat cu geamurile, covoarele și așezatul mobilei adică curățenia de sărbători, te poți ocupa de decorarea casei pentru a realiza o atmosferă de sărbătoare. Nu trebuie să apelezi la un specialist, vei vedea că este simplu și chiar relaxant.

Pe usa de la intrare: atârnă pe ușa de la intrare un ornament sau coronita de brad cu clopoței, în acest fel nu numai musafirii ci și familia va zâmbi încă înainte de a intra în casă.

Camerele pentru copii:  dacă nu ai perdele cu specificul sărbătorilor de iarnă, nu e nimic.Din hârtie glasată decupează steluțe, clopoței și chiar oameni de zăpadă pe care să le lipești pe perdele efectul va fi minunat!
-lipește pe geam figurine Moș Crăciun și steluțe roșii, aurii sau verzi
-fă un om de zăpadă din o portocală,o mandarină și o clementină. Portocala e baza, mandarina corpul iar clementina fiind cea mai mică va fi capul. Din două drajeuri de ciocolată vei avea ochii, un jeleu șerpișor va fi gura, nas dintr-un morcov mic, o acadea pe post de mătură, pălăria dintr-o bezea iar nasturii din drajeuri colorate.
-dacă copiii au o măsuță în cameră, pune pe ea o față de masă veselă cu clopoței, globuri sau oameni de zăpadă.

Amenajarea sufrageriei de Crăciun:

  • aici va fi locul unde vor sta musafirii deci acesta trebuie decorat mai festiv de aceea la geam îți sugerez o instalație curgătoare arată foarte bine
  • pe paturi și fotolii pune învelitori roșii sau verzi vor merge de minune cu bradul
  • dacă nu ai brad natural,atunci ai nevoie de un spray cu miros de brad și unul cu zăpadă artificială
  • o față de masă cu motive de Crăciun este perfectă dar la fel de festivă poate fi una albă
  • pe masă căteva crenguțe de brad intr-un ghiveci sau o vază mică impreună cu câteva conuri de brad vor înmiresma atmosfera
  • neapărat șevețele cu motive de iarnă lângă farfurii
  • lumânări roșii sau verzi aprinse pe masă
  • atmosfera să fie „încălzită”de colinde
  • un coș cu fructe care vor fi binevenite

Nu uita de bucătărie unde poți pune o față de masă tematică sau poți avea un sfeșnic cu lumânări colorate.

Cum sa faci pregătirile de Crăciun

Crăciunul – sărbătoarea așteptată de toată lumea cu nerăbdare presupune multe pregătiri și uneori multă oboseală.  Pentru cei care lucrează dar nu numai pentru ei, voi încerca să fac un plan care să ușureze alergătura dinaintea sărbătorii. În primul rănd, întocmiți o listă cu meniul de sărbători și cu ingredientele necesare, astfel veți ști de ce aveți nevoie mai exact, pentru a nu cădea în capcana cumpărăturilor. Acesta va fi făcut în funcție de numărul de persoane pe care le așteptați, de preferințele culinare ale tuturor și bineînțeles de buget. Începeți aprovizionarea cam cu două săptămâni înainte de săptămâna Crăciunului, există produse care pot fi cumpărate mai devreme [alimente ambalate] . Căutați varianta cea mai bună pentru brad, natural sau artificial, globuri și alte decorațiuni pentru acesta și pentru înfrumusețarea mesei de sărbători.

Faceți o listă cu persoanele pentru care veți cumpăra cadouri și căutați pentru fiecare ceva potrivit. Faceți acest lucru din timp, în acest fel veți putea ști și de ce buget aveți nevoie. Încercați să vă programați în fiecare zi un lucru minor pentru că vă veți reduce volumul de muncă de pe ultima sută de metri.

În ultimele zile vă puteți ocupa de pregătirea meniului, de aranjarea casei, și de ce nu chiar de propria persoană. După ce ultimul platou a fost așezat în frigider, sarmalele au fost gustate iar ciorba miroase îmbietor, meritați o oră pentru dumneavoastra, o oră care să aibă efectul unui somn odihnitor. Familia va fi încântată și veți fi surprinsă de ajutorul pe care îl veți primi pentru lucrurile mărunte care mai rămân de făcut dar care durează mult timp.

Asta nu e o rețetă cu ingrediente fixe, în mod sigur veți depăși bugetul propus, dar nu așa mult ca atunci când acționați după vorba” voi vedea eu ce fac”. La urma urmelor Crăciunul e o sărbătoare a bucuriei, a nasterii și a vieții, deci să ne organizăm cât mai bine pentru a ne bucura cu adevărat de ea.
Sărbători fericite și odihnite alături de cei dragi!

Lasa un comentariu